Tja tja Bloggen ; )


Då var man 27 år ung och ska skriva sitt första blogginlägg. Jag hoppas och tror att jag kommer vara aktiv men min passion är mer att uttrycka mig i bilder än text så jag kommer främst vara aktiv på instagram då jag älskar att fotografera 🙂 en bild säger mer än tusen ord sägs det … Här inne kommer jag dela med mig av min vardag och hoppas att kunna inspirera till hälsosamma val i livet! Kommer dela med mig av allt som rör träning och mat och ett o annat inredningstips då det är mitt stora intresse !

Idag skiner solen i Karlstad och jag har varit ute på en förmiddagspromenad! Det är helt otroligt vad gott det luktar ute nu och jag får mer o mer sommarkänslor – helt underbart!

 

Jag tänkte dela med mig av dessa små jordnötscheesecakes fria från tillsatt socker som jag bakade igår och då dessa är en av mina stora favoriter som följt mig länge så passar det ju jätte bra att få dela med mig av dessa på mitt första inlägg!

Dessa hälsosamma himmelska godbitar är njutning för både kropp och själ!  Det är kärlek i fösta ögonkastet 🙂 och jag kommer baka ett gäng till som kommer ligga redo i frysen för att svalka soliga sommardagar!

 

DSC_0782  DSC_0780

Heavenly healthy peanut cheesecakes with chocolate topping

Första lagret
1 dl mandlar
10 färska dadlar
1 dl kokosflingor
1/2 dl kokosmjölk

Mixa alla ingredienser i en matberedare till en krämig massa och klicka upp så att botten fylls i små aluminiumformar.

Andra lagret
1 äggvita
100 gram phiadelphiaost
1/2 dl jordnötssmör
1 msk agavesirap (funkar med honung)
1/2 tsk vaniljpulver

Vispa en äggvita med elvisp hårt och fluffigt och blanda sedan i övriga ingredienser. Lägg en klick i varje form och ställ in i frysen i minst en kvart medans du smälter chokladen.

Tredje lagret
Smält fin 85% > mörk choklad över ett vattenbad och ha på en klick på varje form efter tycke.

Alternativt göra egen:
1/2 dl kokosolja
1 dl kakao
1/2 dl vatten
2 msk agavesirap

Blanda ihop alla ingredienser till en krämig sås och klicka en klick överst i varje form. (Recept Emma Barremyr)

Ställ in i frysen några timmar innan de är redo att njutas av första tuggan!

 

 

DSC_0783  DSC_0792

 

Många tänker säkert hjälp dom är ju sprängfyllda med kalorier! Ja det är sant 🙂 men bara för att saker har ett högt kaloriinnehåll innebär det inte att det är onyttigt! Dessa innehåller massor med bra näring och perfekta att ha i frysen och ta fram vid kvällsfikat, fredagsfikat eller när vännerna kommer över på en kopp te!

Är ledig idag och ska nu ta en promenad in till stan. Jag är på jakt efter lite nya smoothies glas/behållare och nya vårskor 🙂 får se vad jag hittar! Ska även träffa en vän jag inte sett på länge 🙂 sedan väntar lite sömn innan nattjobbshelg i vården.

Trevlig helg allesammans se till att njuta av naturen , kram Sara!