Kostrådgivning


Kostrådgivning

Maten är en stor del av våra liv och för mig som Hälsocoach & Personlig tränare är det viktigt att hitta goda vanor som är anpassat efter din livssituation.

IMG_20140320_112103

Ett alternativ till frukostgröten :)

Vi lever i ett samhälle där maten idag tyvärr skapar mer ångest än njutning för många. Vi skapar dåliga samveten över att vi ska ha den perfekta kroppen, den bästa dieten och den perfekta inre harmonin. Media svämmar över med tips och rekommendationer på vad vi ska och inte ska äta och det kan vara svårt att veta vad man ska tro på men framförallt vad som är rätt för just Dig!

En kostrådgivning kan vara ett steg i rätt riktning. Jag hjälper dig att hitta rätt i kostdjungeln, för att finna en välbalanserad kosthållning som passar dig och ditt liv.

” – Jag möter dig där du är och ger kostråd utefter dina mål och förutsättningar.”

Vi pratar om hur maten Du äter påverkar dig och ditt välmående och väcker en förståelse kring livsmedel och hur de påverkar din hälsa. Som Hälsocoach vill jag genom långsiktiga och realistiska mål skapa ett bestående resultat där sunda kostvanor blir en naturlig del av ditt liv.

” – det gäller att hitta sund balans mellan tillräckligt nyttigt och lagomt osunt”

Mitt mål är att du ska få ett avslappnat förhållningssätt till mat så att du tillsammans med livets andra viktiga pusselbitar hittar en livsstil som fungerar resten av livet.

Så här går det till

Du får föra en kostdagbok 3-7 dagar som tas med till hälsosamtalet (valfritt). Detta görs för att jag lättare ska kunna se hur din kosthållning ser ut idag för att kunna ändra på den så lite som möjligt för att lättare kunna anpassa till din livssituation

Vi går igenom hur du kan anpassa dina måltider så att de får plats i ditt vardagliga liv på ett så enkelt sätt som möjligt. Jag ger dig individanpassade tips och riktlinjer för hälsosammare val!

Maten är en stor del av våra liv och jag vill att vi tillsammans ska finna din matglädje – vad som är bäst för just Dig!

Vid önskat kostprogram

Oavsett om ditt mål är att gå ner i vikt, öka muskelmassa eller få sundare matvanor är ett kostschema ett effektivt sätt att nå dina mål på! Genom att jag analyserar vad du äter idag kan jag göra ett kostprogram som är skräddarsytt och utformat efter dig som person och dina mål.

För att kunna optimera ditt kostintag är det viktigt att titta på hur det ser ut idag och en tid tillbaka. Jag tittar på intag vad gäller, kolhydrater, proteiner, fett (fettkvalitet), vitaminer mineraler mm. och skapar ett schema som du sedan får följa.